Energetisch werk – intuïtieve ontwikkeling

“Leer je theorieen zo goed als je kunt, maar leg ze opzij als je in contact komt met het mirakel van de menselijke ziel.”
Carl Gustav Jung

Energetisch werk

Energetisch werk is gebaseerd op de visie dat de mens naast het fysieke – ook een energetisch lichaam heeft en in verbinding staat met zijn omgeving door middel van het energieveld.. Het energetisch lichaam geeft subtiele signalen af die wij niet altijd herkennen. Vaak zijn we ons niet bewust van energie. Elk levend organisme maar ook materialen en ruimtes bestaan uit energie. Iedereen kent wel het verschil tussen wandelen in een drukke winkelstraat en wandelen in de vrije natuur. In het omgaan met elkaar kunnen we energie voelen, overnemen of onze eigen energie achterlaten. Zo kun je in contact met een ander ineens heel moe worden, of juist energiek en blij. Je kunt een ruimte inlopen en voelen dat er een  ‘zware energie’ hangt omdat er bijvoorbeeld net een ruzie heeft plaatsgevonden.

Energetische werken maakt gebruik van het energiesysteem in – en om de mens. Een energieveld draagt allerlei informatie in zich over het welbevinden van de mens (zowel fysiek als psychisch). Deze informatie kun je via je intuïtieve vermogens als het ware lezen, zien of voelen. Dit kan veel inzicht geven in de blokkades die je groei belemmeren of blokkeren.

Intuïtie

Intuïtie is weten zonder redeneren. Het is informatie uit je innerlijke bron voelen opwellen, zonder je verstandelijk in te spannen. Hoe intensief en succesvol je je intuïtie ontwikkelt en gebruikt hangt af van je persoonlijke interesse, houding en conditionering. Ieder mens beschikt van nature over intuïtieve vermogens. Het is een prachtige tool die je in contact brengt met jouw unieke binnenwereld.  Naarmate  we ouder worden gaan we de taal van de intuïtie en haar boodschappen negeren. We leren dat informatie uit onze verbeelding onbetrouwbaar is, niet gebaseerd op ‘ de echte wereld’. Hiermee sluiten we ons bijna volledig af voor een van de natuurlijkste bronnen van informatie en creativiteit binnen onszelf.

Gelukkig kun je je intuïtie weer doen herleven en met behulp van oefeningen versterken waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot je innerlijke wereld en je intuïtieve wijsheid.

Leven van Binnenuit is een praktijk voor life coaching en werkt vanuit een holistische visie. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Privacyregeling
Algemene voorwaarden
KvK: 80679714

Theme: Overlay by Kaira 
©2020 Pauline Bloemsma