Intuitief Systemisch coachen – Het Nieuwe Opstellen

“Jouw verhaal verandert mee met je ontwikkeling. Wij maken allerlei verhalen. Waar het echt om gaat, is achter of onder het verhaal  te komen. Want daar is het gebied van jouw echte ‘zelf’. Daar is wie je echt bent, en altijd al was, en zal blijven, ongeacht de gebeurtenissen van buitenaf. Dit ontdekken noemen wij de reis naar binnen. Het is een zielsreis die een nooit eindigende levensweg beslaat. Je bewustzijn dat je deze weg opgaat en de reis maakt, is een enorme stap in je ontwikkeling.
Hylke Bonnema – Het nieuwe opstellen

Algemeen

Systemisch werken heeft tot doel de verborgen dynamieken, belemmeringen en verstrikkingen binnen een systeem zichtbaar te maken. Ieder mens is onderdeel van verschillende systemen en daarvan is het gezin wellicht het meest bekende systeem.  Maar ook bijvoorbeeld een organisatie, team of cultuur is een systeem. Elk van deze systemen kent een eigen systeemdynamiek met eigenzinnige wetmatigheden en ordeningen  Door zeer uiteenlopende factoren kan het systeem uit balans raken. Niet alleen door de mensen of gebeurtenissen die je kent, maar ook door verre voorouders  of gebeurtenissen die je niet zelf hebt meegemaakt. Hierdoor kun jij in je leven blokkades ervaren en uit verbinding raken met je natuurlijke levensstroom.  De grondlegger van het systemisch werken is Bert Hellinger.

Het Nieuwe Opstellen

Hylke Bonnema heeft, geïnspireerd en opgeleid door Bert Hellinger, een nieuwe opstellingen methode ontwikkeld; het Nieuwe Opstellen. Deze nieuwe methode is een meer intuïtieve manier van systemisch werken. De kracht van het nieuwe opstellen zit in het durven vertrouwen op het  gevoel, op de intuïtie.

Hoe werkt het

Het opstellingenwerk is een reis terug naar jezelf, in je lijf, met je voeten op de grond, Het herstellen van de verbinding met jezelf,  elkaar en de natuur. Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. Het verruimt je bewustzijn en daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

In een opstelling komen zaken aan het licht die in een een-op-een gesprek niet naar boven komen. In relatief korte tijd biedt een opstelling een inzicht waarmee iemand verder kan in zijn leven. Dit kan zijn op het gebied van liefde, relaties, intimitiet – lichaam, gezondheid en ziekte – werk, carrière en geld.  Een opstelling middels het Nieuwe Opstellen is geen therapie, maar meer een bewustzijnsceremonie die vooral laat zien wat in het hier en nu nog steeds een rol speelt, wat wij vanuit het verleden met ons meedragen.

Het doen van een opstelling gaat over voelen en energie. Het is een beleving in het moment. De doelstelling van het werk is het op gang brengen van de levensstroom. Je werkt vooral met de ziel, en niet met de persoonlijkheid. De persoonlijkheid is dat van waaruit je reageert naar de buitenwereld. Het is ook dat wat jij laat zien van jezelf aan de buitenwereld. De ziel is dat wat jij van binnen echt bent, dat wat er altijd al was, dat wat in jou leeft vanaf dat jouw leven ontstaat.

Een systemisch manier van werken kan via verschillende werkvormen. In een individuele sessies werk ik met vloerankers, tekenopstellingen, visualisaties,  poppetjes/ voorwerpen of een systemisch gesprek. Voor elke vorm geldt dat het ervaren gevoel leidend is.

Leven van Binnenuit is een praktijk voor life coaching en werkt vanuit een holistische visie. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Privacyregeling
Algemene voorwaarden
KvK: 80679714

Theme: Overlay by Kaira 
©2020 Pauline Bloemsma